Android alkalmazás fejlesztés Android 3d játék Vodafone applikáció

Android alkalmazások

Az első androidos telefon 2008. szeptember 23-án, New Yorkban került bejelentésre a T-Mobile G1 néven. Ez az a forradalmi időpont ami nagyon fontos robbanásszerű változást hozott. Az első android változat a Android 1.6 Donut verzió volt. Ami a mai legújabb verziókhoz képest már nagyon elavultnak számít.

Az újabb telefonok újabb és gyorsabb android rendszereket kaptak ezzel teret nyitottak a hasznosabb alkalmazások fejlesztésének. Nem csak hasznos hanem jövedelmező is lett egyben az alkalmazás készítés mert nem csak ingyenes hanem fizetős alkalmazások is kerültek a piacra. Nem 1 híres androidos játék tette függővé a világot rövid idő alatt és tette milliomossá a kitalálóját.

Manapság elképzelhetetlen úgy kilépni az utcára hogy nincs nálunk egy okos telefon az okos alkalmazásokkal. Nagyban képes megkönnyíteni a tájékozódást a beépített térképpel és GPS-el illetve a gyors internetkapcsolat fejlődésével az internetezés is bármikor bárhonnan elérhető. A modern kor gyermekeinek ami nagy örömöt okozott azok a 3d játékok és alkalmazások megjelenése. Gondoljunk bele hogy 10 éve még hatalmas számítógépeken a mostaninál sokkal fejletlenebb programok, játékok futottak miközben manapság már egy tenyérben is képes sokkal komolyabb dolgokra egy telefon.

Android alkalmazásokat nem csak telefonok hanem minden olyan eszköz tud használni mire fel van telepítve. A nagyobb eszközök mint pl.: a tablet sokkal több dologra használhatóak a nagy kijelzőjük miatt.

Mire használhatóak még az android alkalmazások?

Eddig említve voltak a játékok és a hasznosabb alkalmazások mint pl a térkép, azonban vannak még lehetőségek. A nagyobb cégek mint pl.: a vodafone, t-mobile, bankok olyan alkalmazásokat fejlesztettek amik lehetővé teszik a telefonon vagy tableten való komolyabb műveleteket. Nem kizárólag nagyobb cégek hanem bárki fejleszthet bármit ami számára hasznos. Egy vállalatirányítási rendszert is lehet androidra fejleszteni hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjon a cég működni.

Az android alkalmazások fejlesztése határtalan lehetőségek elé állítja az embereket már csak 1 jó ötlet kell hozzá és akár világszínvonalú alkalmazást is lehet fejleszteni.