Android alkalmazás fejlesztés Korosztály fejlődése

Célközönség

Androidos alkalmazás fejlesztésénél fontos hogy lépésenként haladjunk a fejlesztéssel.

Android alkalmazás fejlesztésének a lépései:
  • Mit akarunk fejleszteni.
  • Kinek akarjuk fejleszteni.
  • Mennyiért?
  • Kivel?


Pl.:egy szolgáltatást forgalmazó cégnél olyan alkalmazást érdemes csinálni amit az igénybe vevő ügyfelek tudnak használni. Az alkalmazásokat egyre több ember használ és ez nem csak hasznos de reklámra is alkalmas.

A korosztályok elemzésénél megfigyelhető a javulás a telefonok és tabletekkel kapcsolatban. A mai fiatal korosztálynál már teljesen természetes a telefonok és alkalmazások használata.

A másik érdekes tendencia az idősebb korosztály alkalmazkodása a mai korhoz. Mivel már a nagyobb cégek próbálják erőltetni a mobilok és tabletek használatát ezért az idősebb korosztálynak is alkalmazkodni kell. Nem csak azért próbálnak alkalmazkodni az idősebbek mert erőltetik hanem mert könnyebben kapcsolatban lehetnek a szeretteikkel illetve a felesleges sorbaállást is el lehet akár kerülni.

Néhány példa az alkalmazások hasznosságára: banki átutalás, parkoló hely bérlés, szolgáltatások rendelés stb..

Nagyon fontos hogy meg legyen célozva a célközönség mert ezzel pénzt is meg lehet takarítani. Könyebbe a dolga annak a cégnek akik vállalatirányítási rendszert akarnak fejleszteni mert nekik a célközönségük a saját munkaereje.